top of page
Etsi
  • tpkasurinen

Power Apps

Mikä on Power Apps? Lyhyesti: sovellus, jolla voi tehdä sovelluksia. Ja hieman pitemmin: Power Apps on Microsoftin Power Platform työkaluihin kuuluva sovellus, jolla voidaan luoda esimerkiksi liiketoiminnan datan keräämiseen, näyttämiseen ja muokkaamiseen käytettäviä mobiilisovelluksia. Mutta kuitenkin "There's more than meets the eye" - vaikka Power Apps -sovelluksen ydin onkin se, että sitä voidaan käyttää sovellusten kehitysalustana, joka ei välttämättä vaadi erillistä koodaamista, vaatii sovelluksen käyttö kuitenkin sen ymmärtämistä. Samahan toki pätee myös kaikkiin muihin sovelluksiin. Ja vaikkakin Power Apps on luotu koodittomaksi kehitysalustaksi, niin käytännössä asia ei aina menekään aivan niin helposti kuin alkuun on ajateltu.


Power Appsin kätevyys piilee kuitenkin siinä, ettei käyttäjän tarvitse koodata koko sovellusta alusta loppuun, mikä säästää aikaa huomattavasti. Sovellus tarjoaa valmiita objekteja click & drop periaatteella, kuten syötteitä, lomakkeita ja kuvakkeita. Näiden objektien funktiot tulee kuitenkin koodata sovelluksen sisään. Power Appsissa käytettävä koodi onkin hyvin uniikki ja siellä ei vielä ole edes omaa nimeä. Liitynnät eri tietokantoihin ovat mahdollisia, mutta suurin osa liittimistä on piilotettu maksullisen lisenssin taakse. Microsoftin lisenssit ja niiden hinnoittelu elää jatkuvasti, ajankohtaiset lisenssihinnoittelut löytyvät täältä: https://powerapps.microsoft.com/fi-fi/pricing/

Ja sitten itse niihin sovelluksiin. Miltä kuulostaisi mobiilisovellus, jonka avulla voidaan jakaa päivän tehtävät tietyille ryhmille, tai nimetyille henkilöille? Kuittaukset tehtävien ottamisesta työn alle, arvio valmistumisajasta ja kuittaus, kun tehtävä on saatu valmiiksi. Tehtävään käytetyn työajan seurannasta, sen siirtymisestä palkanlaskentaan ja raportointiin Power BI:n puolelle. Tai sovellus, jolla kirjataan tapauksia, näytteiden ottoja, tai mittaustuloksia. Tuloksista tehdään analyysi ja tiettyjen raja-arvojen ylittyessä mittauksesta lähtee automaattisesti tieto eteenpäin organisaation avainhenkilöille. Samalla tapaa myös kaikki mittaustulokset saadaan vietyä raportointiohjelmaan.


Olemme tehneet myös demosovelluksen varaston keräilystä, ota yhteyttä niin esittelemme tätä mielellämme!

64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Power BI?

Comentários


bottom of page